2019-09-05 12:45Press release

Svenska Wilma lanserar en serie hållbara mobilskal

null

Wilma är ett nytt svenskt märke för mobilskal, som nu lanserar en kollektion tillverkad i ett kompositmaterial som är biologiskt nedbrytbart enligt EU-standard EN 13432.
Kollektionen har temat STOP OCEAN PLASTIC POLLUTION och är kopplad till att 9 kr per såld produkt doneras till projekt som främjar hav och miljö. Från den 3 september kommer Telia, som först i Norden, att erbjuda den nya kollektionen i sina butiker runtom i Sverige.

Svenska märket Wilma lanserar ett nytt mobilskal tillverkat av PBAT och PLA i ett kompositmaterial. Den nya kollektionen innehåller modeller för iPhone samt för Samsung S10 och S10+. Produkter är även redo för den nya iphone-modellen som förväntas presenteras den 10 september.

- Det som skett inom dagligvaruhandeln och sedan inom klädindustrin sker nu inom Consumer Electronics (CE) och telekom. Vi märker av ett starkt intresse för hållbarhet inte bara i Norden men även ute i Europa, där Wilma lanseras under hösten i länder så som Storbritannien, Schweiz, Frankrike med flera. Vi ska vara ledande på området hållbarhet i vår bransch och den nya Wilma kollektionen är ett första steg på den resan säger Pärlan Fritz, kommersiell chef, Fashiontekk AB.


Wilma introduceras och lanseras i ett nära samarbete med distributören Strax, en global mobiltillbehörsspecialist med över 200 anställda i 13 länder med operativt huvudkontor och logistik- och distributionscenter i Tyskland. STRAX är noterat på Nasdaq Stockholm.

- Vi på STRAX är väldigt stolta att tillsammans med Wilma lansera denna kollektion på den nordiska marknaden. Vi satsar mycket på hållbarhet inom bolaget och har tillsammans med våra kunder sett ett ökat intresse för mer miljövänliga produkter inom mobiltillbehör. Slutkunderna ställer högre krav på hållbara alternativ och Wilma med deras nya kollektion så positionerar vi oss i framkant och kan tillgodose de nya kraven från marknaden säger Elif Schmidt, VD, Strax Nordic AB.

- Hållbarhet är något som står högst på vår agenda. Med det här samarbetet utökar vi butikerna med mer miljömedvetna produkter för våra kunder, något som gör oss väldigt glada, säger Nicklas Stuxgren, chef för Hardware & Services på Telia Sverige.

Fakta

Wilmas nya mobilskal är tillverkat av 60% PBAT och 40% PLA.
PLA (Polyactic Acid) är ett enkelt, smidigt och återvinningsbart filament vars material härrör från förnybara resurser såsom majsstärkelse eller sockerrör.

PBAT (Polybutylene Adipate Terephthalate) är ett återvinningsbart material - en copolymer. PBAT är biologiskt nedbrytbart vid industriell kompostering enligt EU-direktiv EN 13432.

Förpackningen är tillverkad av återvunnet papper, är komprimerad i storlek och är helt fri från plast. Trycket på förpackningen är gjort med en sojabaserad färg. 

Presskontakt Wilma/Fashiontekk
Pärlan Fritz, 0736-227772, parlan@fashiontekk.com

Fashiontekk utvecklar innovativa mobiltillbehör för den nordiska och globala marknaden med varumärken så som Copter, Wilma och CasePower. 


About Eco Fashion By Wilma

Fashiontekk AB har sedan 11 år utvecklat mobiltillbehör med svensk kvalitet och ingenjörskonst i förgrunden. Skärmskyddsmärket Copter har sedan starten varit en ledande aktör på den nordiska marknaden. Numera innehåller produktportföljen förutom Copter även Wilma (fashion mobilskal) samt CasePower (laddning/powerbanks). I den egna fabriken i Kumla sker både tillverkning, utveckling, kvalitetskontroll och lager/distribution. Bolaget har kontor i Karlstad, Stockholm, London och äger en fabrik i Kina.

Contacts

Pärlan Fritz
CEO
Pärlan Fritz